Fòrum de les cultures

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-04-24T19:22:27+01:00
Comentaris dels alumnes de 2n d'ESO de la seva visita al Fòrum de les Cultures

Fòrum de les Cultures

 
El dijous 10 de juny els de 2n d’ESO vam anar al Fòrum de les Cultures (Barcelona). Jo em pensava que seria un lloc seriós per estar en silenci i observar molt detalladament, però, al contrari, és un lloc on aprens moltes coses, però divertint-te. El Fòrum és molt gran, té molt espai i acull representacions de moltes cultures, de tot el món o quasi tot. Les exposicions més boniques per mi van ser la dels Guerrers de Xia'n, els cotxes del futur, les pintades a les parets de cares de colors, els espectacles dels insectes gegants, les fonts d’aigua per mullar-se, l’exhibició de Peter Pan... I també vam veure el nom del Puig Castellar en un monitor de TV i en diferents idiomes. Definitivament, era tot preciós i molt bonic.

Soufian Boussouf (2n d’ESO)

 

Ahir, 10 de juny, els alumnes de 2n vam anar al Fòrum de les Cultures com a activitat de fi de curs. No vam poder veure-ho del tot per falta de temps, però em va agradar bastant.

Els guerrers de Xi’an és una de les exposicions més característiques del Fòrum i, la veritat, és digna de veure’s. Una altra és “Veus”, en la qual surten en unes pantalles gegants llengües i paraules de tot el món, aquesta em va agradar molt.

La placa fotovoltaica i el Centre de Convencions, crec que són els edificis i construccions més singulars i importants de tot el recinte.

Quant als espectacles, jo no en vaig veure cap de sencer, però sé que el més important és el Gegant dels Mars, que es representa també en les grades més grans de tot el Fòrum.

A més, hi ha activitats extres: el joc del Fòrum, els jocs d’aigua, parets on pintar graffitis, etc.

Victòria Arias Vall (2n d’ESO)

 

El dijous 10 vam anar al Fòrum. Abans d’entrar vam passar uns controls de seguretat i aquest és el primer aspecte que em va cridar l’atenció. Després vam anar a veure els Guerrers de Xi’an (aquesta exposició em va semblar molt poca cosa per la importància que li donen). Els Guerrers són molt bonics i estan molt ben fets, però hi havia molt pocs. L’exposició Cantonades i Ciutats és molt espectacular. Les maquetes de Tòquio, de Nova York són molt boniques i estan molt ben fetes.

A l’exposició Veus, hi ha pantalles gegants on surt varia gent parlant el seu idioma. Algunes llengües són molt parlades i a mi no em sonàvem de res. L’edifici Fòrum (el blau) em va semblar impressionant; hi havia espais molt grans sense cap pilar. La placa fotovoltaica és molt gran i bonica.

Els espectacles són massa moderns pel meu gust, a vegades dels personatges no sabies si eren bitxos o persones.

Vaig trobar falta d’ombra, falta de fonts i... el menjar molt car.

Els ideals del Fòrum em semblen una mica confusos: desenvolupament sostenible i, al costat, la fàbrica amb xemeneies sense filtre, i una pudor de la depuradora que tota la brutícia del riu la llença al mar.

Alba Cano Gallegos (2n d’ESO)

 

Quan vam saber que aniríem el dia 10 de juny al Fòrum de les Cultures, ens vam emocionar i ens vam posar contents.

Només arribar al Fòrum vam anar directament a veure els Guerrers de Xi’an. Allò era molt maco, a més, com que no l’havíem vist mai, era molt més emocionant. Hi havia estàtues dels guerrers i objectes que no havia vist mai.

Allò era molt gran i no sabíem on anar primer. Una de les coses que més estava a la vista era la placa fotovoltaica, era immensa i, a més, gosaria dir que és com un camp de futbol.

També vam veure com un tros de platja on hi havia unes tortugues molt grans que no havia vist mai.

El Fòrum de les Cultures estava ple de botigues de tot tipus. Una de les coses que no em va agradar va ser que les coses eren molt cares.

Una de les persones que treballava allà ens va dir que havia molt espectacles. Jo vaig veure només un espectacle, i era d’un monstre del mar, però no el vaig poder veure bé perquè havia molta gent. Com que ens vam tornar a les 16.30 h., no vam poder veure cap espectacle més perquè començaven més tard.

A mi em va agradar molt aquesta visita.

Fran Vázquez Ortiz (2n d’ESO)

 

Ahir, dia 10, vam anar al Fòrum de les Cultures. A mi, personalment, em va agradar molt. És molt interessant. Vam visitar molts llocs; un dels que més em va cridar l’atenció va ser una exposició que presentava tatuatges i arracades que eren tradicionals a alguns països i regions; era bastant impressionant. Em van agradar també molt les botigues on hi havia molts objectes i jocs de països llunyans i d’aquesta manera te n’adones de com passa les hores lliures  gent que no té ni ordinadors ni videojocs. Vam veure també l’exposició dels Guerrers de Xi’an, que també va estar bé. I em va cridar l’atenció un espectacle que feien uns marroquins d’acrobàcies i una paret de graffittis on podies pintar. Em sembla que el Fòrum està molt bé per conèixer noves cultures i tradicions.

Sara Marcos Fernández (2n d’ESO)

 

Ahir, dia 10 de juny, vam anar tots els de 2n al Fòrum de Barcelona. Em va agradar més de tot els guerrers de Xi’an i les fonts d’aigua, on ens vam mullar molt. També vam fer joc d’esforç, de velocitat, i vam veure el nostre del nostre institut en un pannell, perquè havíem contribuït amb uns treballs per al Fòrum.

Begoña Curero Sastre (2n d’ESO)

 

Ahir dijous, 10 de juny, els alumnes de 2n vam anar a fer una visita al Fòrum de les cultures, a Barcelona. El viatge el vam en autocar. Només arribar, vam esmorzar mentre les professores anaven a buscar les entrades. Quan vam estar a dins, vam anar a veure l’exposició dels Guerrers de Xi’an. Hi havia molta cua i quan vam entrar, el vídeo no funcionava i només vam poder veure l’exposició. Estava força bé. Quan vam acabar de veure l’exposició, ens vam deixar anar sols. Jo anava amb la Mary, i vam visitar quasi totes les exposicions: la de tatuatges, la d’instruments..., entre d’altres. També vam veure alguns espectacles, un de malabaristes, un altre a l’aigua, un altre sobre jocs... Les instal·lacions estaven força bé, encara que no hi havia arbres i feia molt sol. A mi el que més em va agradar van ser unes fonts, que anaves donant voltes i sortien raigs.

Jo m’ho vaig passar molt bé i millor del que jo creia, encara que no em va donar temps de veure-ho tot.

Celia Arroyo Gallego (2n d’ESO)

 

En primer lloc, vull parlar de les instal·lacions del Fòrum. A l’entrada hi havia tota una esplanada molt gran per poder-hi entrar. Quan ja havíem caminat bastant, vam poder comprovar quantes casetes hi havia per visitar.

El primer que vam veure va ser l’orquestra de Maria, que és una orquestra de nois i noies. També vam veure una exposició de tatuatges i pièrcings de tot el món. Poc després vam anar a veure els Guerrers de Xi’an. Vam tardar molt per poder entrar-hi, però va valer la pena; dins el recinte hi havia moltes figures... Hi havia uns edificis que eren una passada, perquè eren tan grans que donava vertigen mirar-los.

Pel mig dia, vam anar a veure unes tortugues de mar, que eren molt grans. També feien danses, tallers, etc. Una mica més tard vaig anar a veure uns cotxes que representaven el futur.

Xavier Julián (2n d’ESO)


La visita al Fòrum va ser realment interessant, ja que no m’ho esperava, que fos tan gran. És una mena de parc grandiós on podies aprendre coses sobre altres cultures: les seves llengües, les seves tradicions...

El que em va agradar més va ser l’exposició dels tatuatges, però també els Guerrers de Xi’an; les exposicions de les veus i cantonades, i una pila de coses més.

A l’exposició de les veus, vaig aprendre noms de llengües que no havia sentit mai, com pot ser el guaraní, el tamil, el kalasha i llengües així, que es parlen a Àfrica i a part d’Àsia. La història dels guerrers de Xi’an és molt interessant: tracta d’un emperador que va manar que fessin escultures dels seus soldats. També l’exposició de les cantonades em va agradar bastant: hi havia maquetes de Tòquio, de Nova York i també d’Estrasburg.  Per la tarda, després de menjar, una amiga i jo vam anar a ballar la dansa del ventre. Una dansa difícil de ballar.

Jo creia que el Fòrum seria avorrit i, al principi, no volia anar-hi, però quan vaig veure aquell espai tan gran, vaig canviar totalment d’idea.

Laura Guerrero (2n d’ESO)El dijous 10 de juny vam anar al Fòrum de les Cultures. Primerament, vam anar a veure els Guerrers de Xi’an. Només hi vam veure les escultures, ja que es va espatllar la pantalla. Quan vam sortir d’aquella exposició, l’Alba, la Míriam, la Naila i jo, ens vam dirigir cap algunes exposicions i, després, a les Veus. Eren moltes pantalles amb diferents imatges i idiomes. Explicaven quantes llengües hi ha en tot el món, quantes es poden morir i han mort.

Després ens vam anar cap a les cantonades. Va ser el que més em va agradar de tot el Fòrum. Em va impressionar moltíssim la maqueta de Tòquio amb tots els detalls. A l’hora de dinar vam anar sota la placa fotovoltaica. Hi vam estar molt bé. Abans d’anar-nos a casa, vam pujar al tren que donava la volta al recinte.

Jo, sincerament, em vaig desil·lusionar una mica, m’esperava una altra cosa.

Irene Martínez González (2n d’ESO)

Ahir, al Fòrum, vam anar primer de tot junts a veure l’exposició dels Guerrers de Xi’an. Vam haver de fer una hora i mitja de cua per poder-los veure. Hi havia unes sis estàtues de guerrers i, després, altres de secundàries. Normalment hauríem d’haver vist també una pel·lícula sobre ells, però poc abans d’entrar es va espatllar. Després ens van deixar anar per lliure. El meu grup i jo vam anar cap a l’exposició de veus i cantonades. Pel camí anàvem entrant en exposicions més petites. A l’exposició de les veus, podies sentir molts idiomes. Hi havia una bola del món plena de pantalles, i t’ensenyaven altres llengües. La que em va agradar més va ser la de “Cantonades del món”. Allà hi havia una maqueta de Nova York, una altra de Tòquio, una altre de Barcelona... També estava la casa Batlló. Vam dinar sota la placa fotovoltaica, vam passar pel pont, vam fer una ruta amb un tren i vam veure la Haima, que no em va agradar gaire. Em va fer molta pena perdre’m la biodiversitat marina i altres.

Naila Albarracín (2n d’ESO)

La visita al Fòrum va estar bé en quant a les seves instal·lacions, que són molt bones, estan molt ben fetes, tenen una molt bona construcció i uns bons acabats.

Les instal·lacions, al igual que les exposicions, estan molt ben creades. Les exposicions són molt variades, de totes menes, de diferents països i cultures; com ara, la cultura xinesa, com són els Guerrers de Xi’an. També les cantonades, fetes amb massilla, molt bones, els plànols i maquetes de Nova York, Tòquio i Estrasburg. Els edificis de les cantonades, com ara La Pedrera, són molt realistes, tenen tota mena de detalls, fins i tot, les façanes i les escultures. El que també va estar molt bé era el transport, que per a nosaltres era el tren, que ens feia un recorregut per tot el recinte. En canvi, per altre gent, hi havia un cotxet, que era més directe al lloc desitjat. A més de tot això de les exposicions, construccions, instal·lacions... hi havia moltes tendes. Altre de les coses que hi havia eren espectacles de tota classe, aquàtics i normals. Una altra cosa que em va impressionar: les noves tecnologies per al segle que ve, com ara els cotxes del futur.

Una bona impressió també em va fer la forma de fer un país d’estil nou, amb el reciclatge i la millora.

Cristian Benítez (2n d’ESO)

[Aquests comentaris van publicar-se a la revista Sota el cel del Puig, núm. 20, juny de 2004.]