La postguerra a Irak

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T19:22:40+01:00
Comentari d'una conferència sobre la guerra d'Irak

La postguerra a Irak

 

L'altre dia, 20 de maig de 2008, els de 1r de Batxillerat, els de 4t d'ESO i els de Cicles Formatius de GM vam anar a la sala d'actes del nostre institut per assistir a una conferència sobre la guerra d'Irak.

Personalment, em va agradar molt ja que aquests temes socials i polítics m'interessen, a més el meu treball de recerca que estic començant està lligat a aquest esdeveniment, i la conferència em va aportar nous coneixements.

La conferència va ser donada per un professor de Dret Internacional de la Universitat de Barcelona, el Sr.  David Bondia. I ho va fer molt bé, es notava que entenia del tema i que en tenia moltíssima informació.

Va parlar de la situació actual a l'Irak, de com està el país avui dia, de com els Estats Units d'alguna manera han ocultat informació, i de quina manera s'han saltat els drets humans, ja que han fet veritables destrosses i sobretot de com es troba la població, ja que no tenen cap dret humà. I tot això ho han fet els EEUU, que es suposa que és un país democràtic que respecta els drets humans i les resolucions que dicta la ONU, i a més és un dels països fundadors i que estan fixos dins d'aquesta organització mundial.

A més, després de la conferència, hi vam poder fer un debat i preguntar dubtes, i la veritat és que va estar molt interessant.

Personalment, em va agradar molt i m'agradaria que aquest professor vingués a fer altres conferències.

Ana Maria Balsera Marín (1r de Batxillerat)

 

[Aquest comentari va estar publicat a la versió web del número 28 de la revista Sota el cel del Puig, maig de 2008. Veure més comentaris sobre la guerra d'Irak.]