Benvinguda

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-04-24T19:18:56+01:00
Els cicles d'Informàtica al Puig

Deixeu-me que faci una mica d'història dels cicles d'Informàtica al Puig.

El 1998 es van impartir a l'Institut Puig Castellar els primers cicles formatius, que varen ser de tres famílies, Administració, Comerç i Informàtica. Es varen impartir aquell primer any un cus d'Administració i Finances, un de Gestió Administrativa, un de Comerç, i el primer curs del Cicle d'Administració de Sistemes Informàtics (ASI). Aquest va ser el primer cicle d'informàtica que es va impartir al centre, va ser la llavoreta que va permetre que s'iniciés aquesta experiència.

Tot i que aquesta data no es veu encara gaire llunyana, ja hem estat capaços de fer moltes coses i engegar alguns projectes. D'entrada hem crescut i ara tenim els cicle superior d'ASI ja consolidat, també tenim del cicle de grau mig d'Explotació de Sistemes Informàtics (ESI) i aquest curs vinent impartirem el primer curs del cicle de Desenvolupament d'Aplicacions Informàtiques (DAI) que espero que doni un bon servei als alumnes i en general a la societat (començant per la de Santa Coloma).

Ja ho veieu doncs, aquest any sortirà la setena promoció d'ASI del centre i la primera d'ESI. Així és que hem crescut en quantitat, però també en qualitat.

Actualment, també oferim als alumnes la possibilitat de treure's en el mateix cicle el certificats de CNNA de CISCO (una acreditació en xarxes) que ajuda en el procés de trobar feina afegint una altre element diferenciador al seu currículum.

Però la nostra feina no ha estat només purament acadèmica, al marge de les tasques docents, també hem fet altres coses.

  • Tenim una pàgina web del centre en funcionament i amb una gran capacitat de servei.
  • Hem aconseguit un cablejat integral per al centre i així hem endreçat el que molts anys d'afegits havien anat complicant en la xarxa del propi centre.
  • Som el nucli de la XEILL (Xarxa Educativa I Lliure) que agrupa actualment uns quants centres d'ensenyament de primària i secundària, i institucions públiques principalment de Santa Coloma, i que amb voluntat de servei acosta les noves tecnologies als ciutadans intentant que no sigui una barrera el nivell econòmic dels mateixos. Potser valdria la pena destacar dues actuacions que van ajudar econòmicament a tirar-ho endavant: un acord de col·laboració amb Toshiba ens va permetre fer front a algunes de les despeses d'inici de la Xeill i igualment l'ajut de la Diputació de Barcelona cedint-nos alguns equips antics, va servir per posar els primers punts de la xarxa. Actualment també estem en un projecte d'ACOM per poder anar engrandint la XEILL.

 

L'any passat van endegar la celebració de les primeres jornades tecnològiques del PUIG, i aquest any hem pogut muntar una Conferència amb en Richard M Stallman sobre: Programari Lliure en l'Ètica i en la Pràctica. És per a nosaltres un gran honor poder comptar amb una persona de la seva vàlua i esperem que sigui molt profitós per a tothom.

Fixeu-vos que en aquests anys hem estat capaços de fer un bon grapat de coses. És per tant un moment de felicitar-nos, d'agrair a tots aquells que han col·laborat perquè tot això hagi pogut anar endavant, a tots els que amb la seva feina han aconseguit que anéssim superant obstacles i poguéssim créixer:

Moltes felicitats i moltes gràcies!!!
I esperem que aquesta experiència sigui cada dia més plena.

Adrià Trujillo
Cap del depatament d'Informàtica

[Aquest article va estar publicat al número extraordinari de la revista Sota el cel del Puig dedicat a Richard Stallman.]