Revistes escolars
per Institut Puig Castellar
—
darrera modificació
2020-03-25T16:35:15+01:00
Ressenyes de diferents revistes escolars
- Ei!! Mira-te-la (Revista per al jovent) és una revista escolar que fan alumnes de dotze instituts de secundària de Sabadell i Sant Quirze un cop cada curs i que coordina el Centre de Recursos Pedagògics VO1 de Sabadell. Va dedicar el seu número 14 al tema monogràfic de “Les addiccions”.
- El Tarlà (Revista de l’escola pública de Girona) és una revista coordinada pel Centre de Recursos del Professorat de Girona a la qual col·laboren alumnes de nou escoles de Girona. Va dedicar la portada i algunes pàgines del seu número 27 (juny del 2002) a l’any Gaudí.
- La Revista Serra de Marina, publicada pel CEIP Serra de Marina de Santa Coloma de Gramenet, és la revista més veterana de les que fan les escoles de primària de la nostra ciutat, malgrat ser el Serra de Marina una escola molt jove (va acomplir els 10 anys el curs passat).
- Jo què sé? (Revista d’opinió dels instituts d’ensenyament secundari) és una revista d’alumnes coordinada pel Grup de Filosofia del Casal del Mestre de Santa Coloma. Al seu número 18 publicava, per exemple, articles sobre “La percepció humana del món” o sobre “La espuma de los días, el devenir del tiempo”.
- La Rialla és la revista del CEIP Ferran de Sagarra de Santa Coloma. En el seu número de febrer de l’any 2002, per exemple, donava cabuda als contes elaborats entre tots els cursos de l’escola, “El fantasma sense por” i “Salvem la Margarideta”.
- La Sedeta treu fum (revista de l’AMPA de l’escola de La Sedeta) dedicava el seu número 22 a celebrar un esdeveniment: els 100 anys de La Sedeta, la vella fàbrica de Barcelona avui convertida en un símbol i un punt de referència cívica per al barri.
- L’ESCLAT DEL VEÏNAT, de l’escola de Salt (Girona). El seu núm. 8 (maig 2002) està dedicat als jocs. “Aprenent a jugar aprenen els nens uns valors fonamentals, que els serviran tota la vida i en qualsevol circumstància: el respecte, la cooperació, la solidaritat, la tolerància…”, diu l’editorial.
- LA BANDA DEL POPE, revista de la UEC de Santa Coloma, El núm. 3 (juny 2002) conté seccions d’activitats (“Excursión a caballo”), un manual del Bricolatge, les notícies, l’acomiadament als companys que marxen, etc.
- EN XISPA (revista del CEIP Taialà, de Girona). Al número 6 (juny de 2002) els alumnes de 6è escriuen sobre els 100 anys de la mort de Verdaguer i sobre els 150 del naixement de Gaudí i, en altres pàgines s’acomiaden de l’escola i de tots els seus companys.
- EL TELESCOPI (de l’Escola Reina Violant de Barcelona). A l’editorial del seu núm. 21, els de 6è diuen la seva consigna: RRR (Reutilitzar, Reduir i Reciclar). “Si la humanitat fes això, podríem tenir un món millor, sense contaminació i amb un millor medi ambient.”
- EL PUNT I LA COMA (revista trimestral del Col·legi Públic Puig d’Arques, de Cassà de la Selva, Girona). Una revista veterana d’una escola veterana. El núm. 50 va recollir el record de tres generacions que han passat per l’escola.
- ARA PLA! (la Revista de l’Escola del Pla de Salt, Girona). El núm. 19 va estar dedicat a la setmana cultural, amb un tema: “viure la natura”. “Durant una setmana hem arraconat els llibres de text i hem obert les planes del llibre de la natura. Ens hem endinsat amb entusiasme a les deveses, hem observat els ocells, hem trepitjat un hort, hem vist que moltes coses que mengem creixen arran de terra…”
- LA XINXETA (revista del CEIP Migdia, Girona). Al seu núm. 17 (març de 2002) presenten dos grans temes del seu pla de treball: el Pla d’Escoles Verdes i el Pla d’Escoles UNESCO. Els alumnes han treballat el tema de”L’aigua, un recurs necessari i escàs” i relacionen “l’aigua amb la pobresa i la necessitat d’ésser solidaris”.
- EDUCOLOM@ (la revista digital del món educatiu de Santa Coloma de Gramenet, coordinada pel CRP). Dedica part de l’espai del núm. 1 (juliol de 2002) a l’any Gaudí, a l’any Verdaguer, a la interculturalitat (versions de La filla del carboner...), al poblat ibèric, etc.
[Aquestes ressenyes van estar publicades a la revista Sota el cel del Puig, núm. 11, novembre de 2002.]