Sota el cel del Puig, núm. 11

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:46:01+02:00
Presentació i índex d'articles

Presentació

 

La vida és el que has donat.

Georges Seferis

Quan escrivim aquesta presentació, acabem de saber que a l’Argentina cinc nens acaben de morir de desnutrició. Sembla que a tot el país hi ha 260.000 casos de desnutrició infantil. És a dir, una vegada més ha saltat a les pàgines dels diaris un dels efectes més dramàtics de la desigualtat en alguns llocs del món, i tampoc no es tracta ara de manca de recursos, sinó de la seva desigual distribució (al món hi ha pocs que tenen molt i molts que tenen poc).

Qui està confortablement instal·lat en la societat de la comoditat (també anomenada del benestar d’alguns), no vol complicar-se la vida recordant les desgràcies alienes. En la societat de la comoditat parlar de la pobresa quotidiana no està de moda, no té glamour... Els mitjans que tenen més pes en el pensament dels joves i adolescents (la publicitat, la TV, la música de consum, el cinema de Hollywood...), amaguen la pobresa, menyspreen els valors humanístics i fomenten els disvalors de l’individualisme feroç (la satisfacció inmediata dels capritxos)... I tanmateix, nosaltres no podem ser nosaltres si no tenim els altres i si no som solidaris amb els més necessitats. Aquesta és una veritat moltes vegades oblidada: intentarem recordar-la a cada número de la nostra revista.

De moment, en aquest número tenim vuit seccions. Veiem quines.

A la primera, Els fets, recollim opinions sobre algunes activitats realitzades pel nostre alumnat, bé a finals del curs passat, bé als dos primers mesos d’aquest curs.

Al Colomari, donem notícia de dos petits esdeveniments culturals haguts a la nostra ciutat, la festa ibera del Districte III (Singuerlin, Can Franqueses i Les Oliveres) del mes de juny i l’exposició sobre la Mediterrània que es presenta a Can Sisteré.

La tercera secció recull reflexions sobre les relacions humanes (per què són, si no, les relacions entre professors i alumnes?).

En Temes, tenen cabuda els comentaris sobre treballs de recerca o petites investigacions fetes a classe sobre temes d’interès general o, simplement, generacional, dels més joves.

La secció literària recull variacions a manera d’homenatge sobre un conte inacabat que va deixar el poeta Miguel Hernández i altres exercicis d’estil a imitació d’alguns grans autors (Julio Cortázar, Max Aub).

Els tres últims apartats recullen comentaris sobre pel·lícules, llibres i altres revistes escolars.

Acabem amb una crida a la participació: volem col·laboracions dels que encara no s’hi han estrenat i dels més veterans!

El coordinador

 

 

Índex d'articles