Enginycat!

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-04-24T19:22:43+01:00
Reconeixement a Victòria Arias de part del President de la Generalitat de Catalunya pel premi al seu treball de recerca

Enginycat!

Acte anual de reconeixement de joves premiats: "La festa de l’enginy"

 

Victòria Arias, a punt de rebre el reconeixement del President de la Generalitat

Cada any diverses entitats catalanes organitzen concursos per valorar l’esforç i el talent de joves estudiants a través de concursos relacionats amb la ciència i la tecnologia. EnginyCAT vol fer un reconeixement als premiats durant l’any 2008, però també als tutors que els han donat suport des de les escoles i a les entitats que ho han fet possible.

La 1a Festa de l’Enginy ha tingut lloc el 16 de maig a l’auditori de l’edifici Vèrtex del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’acte de reconeixement ha estat presidit pel Molt Honorable Sr. José Montilla.

En aquest marc la nostra alumna Victoria Àrias, que va ser guardonada amb  el Premi del Parc Científic pel seu treball sobre el Virus del Papil·loma, ens ha volgut enviar unes línies adreçades a tots els futurs alumnes que faran Treballs de Recerca de Batxillerat.

Rosa Codolà
(professora de Biologia i tutora del treball de Victòria Arias)
Paraules per als alumnes de l'institut:

Reconeixement

Reconeixement. Aquesta és la paraula que premia el treball ben fet, la dedicació i l’esforç, tant a nivell personal com professional. És veritat que a vegades la feina realitzada durant hores, dies o setmanes no és recompensada amb el que nosaltres hauríem esperat, però aquesta no és una excusa per tirar la tovallola, i encara menys a les primeres de canvi. Més sovint del que pensem, la gent observa la nostra tasca i veu alguna cosa, què, segurament la fa diferent de la resta. Cada persona té la seva manera de treballar, de fer les coses, i això queda plasmat a cadascuna de les feines que realitzem. Mai serà igual que una altra, serà única perquè l’hem feta nosaltres, amb les nostres pròpies mans i tot ha sortit de la nostra persona. Però, per què tot això sigui així, evidentment, no hem de limitar-nos a escriure el primer que trobem. Hem de fer recerca i contrastar les dades, informacions, etc. No ens podem quedar només a la portada del llibre, ens hi hem de ficar de ple, ser tenaços i no desanimar-nos. Hem de ser perfeccionistes i meticulosos, intentar superar-nos, tenir metes i intentar assolir-les. Però, sobretot, i el més important, és creure en nosaltres mateixos. Saber que ho podem fer, que en som capaços i demostrar-ho a tothom i a un mateix. Al cap i a la fi, una de les coses més importants és la satisfacció personal. I esteu segurs que, treballant amb afany i dedicació, aquesta satisfacció arribarà aviat. La gent sabrà valorar el vostre esforç i el podrà reconèixer amb premis. No cregueu que tot això us queda molt lluny i que és molt difícil d’assolir, perquè, encara que no ho penseu, sempre hi ha algú que revisa el vostre treball i en sap treure les coses bones. Des de professors ara, fins a caps de feina en un futur no molt llunyà. Així que, finalment, us animo a treballar força i fer-ho també en el que us agrada.

 

Victoria Arias Vall