Solidaritat amb el 3r i 4t món

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-04-24T20:22:49+02:00
Comentaris sobre un acte de solidaritat amb el 3r i 4t món

Solidaritat amb el 3r i 4t món


El dia 24 de novembre de 2009 es va celebrar un acte solidari a l'institut IES Puig Castellar. Van assistir-hi alumnes que fan Religió com a matèria optativa de varis centres de secundària de Santa Coloma, com: el Singuerlin, el de l'Esperança, El Sagrat Cor, La Fuster i, com no, els amfitrions.

Va fer la xerrada la Sra. Núria Cascante, del grup Càritas i com a convidat el Pare Jony.

Aquest va estar un acte que pretenia conscienciar els nois i noies de la nostra edad, monstrant-nos l'altra cara de la realitat, que cada cop la coneixem més pels mitjans de comunicació com els diaris i la televisió.

Per la seva part, el Pare Jony ens va mostrar com els nens s'esforcen treballant per poder viure i menjar. Són nois que mai han pogut comprar-se una joguina i jugar amb ella. Els pares d'aquets nens viuen amb la por que els seus fills hagin d'agafar un arma des de ben petits i ficar-se en bandes de tota mena, deixant-los sense infància, convertint-los en personas sense cap mena de sentiments i sense futur. La Núria també ens va mostrar la pobresa del quart món i les tres tipus de gent que hi ha:

  • Els que fugin davant d'aquesta situació

  • Els que miren i passen de llarg

  • Els que es comprometen a ajudar econòmica i psicològicament donant solucions.

[Potser tots hauríem de ser persones d'aquest darrer tipus, i el món aniria millor.]

Karen Castro i Aroa Ramírez (3r d'ESO)

El Padre Jony

Joan Enric Reverté va néixer a Amposta. Des de petit va mostrar interès per la música i als vuit anys comença a tocar la guitarra. És nomenat sacerdot l'11 d'octubre de 1992 a Amposta. Actualment és rector de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Les Cases d'Alcanar.

En juny de 2005 surt el seu primer disc: "Provocando la paz". Conjuntament crea la fundació "Provocando la paz", que té com a objectiu promoure la pau i la solidaritat. Al desembre de 2007 surt a la venta el seu segon disc: "El buscador". Al febrer de 2009 funda la "Plataforma antiaborregamiento" plegat amb alguns professors que lluiten contra la xacra social.

La Fundació Provocando la Paz té com a objectiu promoure la pau i la solidaritat. Està impulsada pel Pare Jony, amb un patronatge que li ajuda en la coordinació i voluntaris que hi col·laboren. Té diversos camps d'acció, com, per exemple, el finançament de projectes solidaris (el Pare Jony cedeix els seus beneficis del projecte musical a la fundació). Està oberta a tothom i s'accepten donatius.

El Padre Jony publica al 2008 un conte titulat La maravillosa historia de la estrella de Navidad. És un conte que el Padre Jony ha transmès oralment durant 15 anys i l'ha posat per escrit perquè arribi a més persones. És un conte al qual es revela als nens la narració del naixement de Jesús des d'una òptica diferent.

Lorena Morales i Tania Rivero (3r d'ESO)

[Aquests textos van estar publicats al núm. 32 de la revista Sota el cel del Puig, desembre de 2009.]