Sota el cel del Puig, núm. 6

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:46:06+02:00
Revista trimestral de l'IES Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet, gener de 2002

 

Presentació

 

La vida és el que has donat.

Georges Seferis

En començar ara un altre any, aprofitant l’avinentesa, quasi tots hem fet una recol·lecció de petites esperances: què ens agradaria canviar de nosaltres aquest any? La nostra vida potser sigui igual que la de l’any passat, però com renunciar a la il·lusió que sigui millor? Per què hauríem de renunciar a aquesta il·lusió ni a cap altra? Què guanyem a canvi?, es demanarà qui no cregui massa en la realitat més gràvida. Si es perd, qui ens tornarà la il·lusió? Els Reis d’Orient?... I a propòsit... què ens han portat els Reis d’Orient? Mòbils, euros, bona sort, amics...? De moment, aquest número de la nostra revista, amb un grapat d’imatges, paraules i bons desigs.

Aquest número dóna una certa idea d’algunes de les activitats desenvolupades al nostre Centre fora de les estrictament acadèmiques. A la secció dels fets hem recollit una breu notícia d’algunes activitats de tutoria. No de totes, dons no sempre hi ha voluntat de fer viure per als altres allò que nosaltres vivim... Llàstima.

A la següent secció, L'opinió de l'alumne, recollim escrits que plasmen l’estat d’ànim d’alguns dels nostres alumnes després de les vacances de Nadal, les seves crítiques i els seus somnis.

Al tercer apartat, La recerca, hem posat una entrevista amb Carmen Maté, persona molt estimada al Centre, arran d’una lliçó que hi va donar per als alumnes de 2n de batxillerat dels instituts de Santa Coloma.

El capítol Verbàlia —paraula que a tothom fa pensar en Màrius Serra, que va donar una conferència al Puig el curs passat— recull exercicis dels alumnes sobre les paraules, de vegades amb una certa voluntat lúdica i en altres casos amb un ànim més lexicogràfic.

La secció més àmplia és la Literària: recollim aquí treballs de caire molt divers (alguns exemples d’un bestiari en vers, contes, fantasies sobre la suposada matriculació de Harry Potter al Puig, etc.).

Una secció nova, Miscel·lània, estarà oberta des d’aquest número a col·laboracions sobre qualsevol tema (societat, moda, música, etc.).

L’opinió del professor queda plasmada en el Racó. En aquest cas, hem donat la paraula a Núria Albafull, professora a la qual vam retre un petit homenatge al número anterior amb motiu de la seva jubilació.

Una altra secció habitual, la dedicada als llibres, que no podia faltar perquè els llibres són tan necessaris com l’aire que respirem.

I finalment, un petit regal gràfic, un Remei per a melanconiosos, una teràpia gratuïta.

Com veu vostè, benèvol lector, els estels continuen brillant sota el cel del Puig... Que sigui per molts anys i que vostè pugui veure-ho.

El coordinador

 

Índex d'articles