Sota el cel del Puig, núm. 28

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:45:50+02:00
Revista dels alumnes de l'IES Puig Castellar. Santa Coloma, maig de 2008

Presentació i índex

 


El dia 18 de maig celebrem a Santa Coloma la XII Diada d’Ensenyament, organitzada pel Casal del Mestre amb el recolzament de la Regidoria d’Educació i de la comunitat educativa que formem els centres públics de la nostra ciutat. Malgrat que sabem que l’escola es fa quotidianament, amb el treball, l’estudi i la il·lusió de cada dia, és aquesta una bona ocasió per trobar-nos i intercanviar mostres de la nostra feina al llarg del curs. Per això trèiem ara al carrer un nou número de la nostra revista, per compartir amb tots els lectors alguns dels treballs que han fet els alumnes del nostre institut.

Hem de dir, però, que l'exemplar en paper de la revista Sota el cel del Puig és diferent d'aquesta versió electrònica... És diferent i més breu: teníem tants textos i tant variats esperant la seva publicació, que solament podíem posar en paper una part —esperem que representativa— si no volíem convertir la revista en un gros anuari. En tot cas, la revista, com sempre, aplega algunes seccions ja clàssiques.

La secció d’Activitats recull alguns comentaris d’alumnes sobre algunes de les moltíssimes activitats complementàries que s’han realitzat al llarg del curs al nostre institut. Hem vist teatre, pel·lícules (la inoblidable 14 Km, amb la presència del seu director, Gerardo Olivares, i de Mohamed Cissé,  un immigrant senegalès); hem assistit a conferències (per exemple, la que va fer Jordi Isern sobre “La mort de les estrelles”), debats (per exemple, el que vam fer sobre el fascisme), audicions musicals (“Les músiques del món”), festivals (de Nadal, de Carnestoltes...), excursions, sortides, visites a museus, etc., malauradament, no de totes aquestes activitats hem aplegat comentaris, doncs moltes vegades els alumnes n’han fet treballs de resum, consolidació i anàlisi, però com a activitat d’aula. D’aquestes activitats que han quedat sense testimoni o reportatges escrits ens agradaria citar també les competicions esportives, sobretot els campionats comarcals de futbol sala i bàsquet, on els nostres equips han jugat un paper destacable (per segon any consecutiu hem guanyat el campionat comarcal de futbol sala en la categoria de cadets masculí).

La secció Literària presenta tres subseccions: poesia, narrativa i assaig. Gran part dels treballs que s’hi presenten són fruit de la collita del Sant Jordi 2008, que va tenir un gran impacte per l’altíssima participació escènica i literària de moltíssims alumnes de tots els nivells educatius; altres, però, són més espontanis o els hem recollit al llarg del curs com a exercicis de classe. És una llàstima, però, que per manca d’espai no hàgim pogut reproduir, per exemple, tots els diaris que han escrit els alumnes de 3r, o totes les versions de la Caputxeta, que n’han fet els de 4t. En tot cas, el lector curiós té la possibilitat, com hem dit abans, de consultar totes aquestes versions a la nostra pàgina web.

Per últim, no podia faltar la secció de Llibres recomanats, i més ara que amb el programa d’hores de lectura i la nova organització de la biblioteca de l’institut hem aconseguit augmentar l’índex de lectors.

Que tingueu tots una bona Diada i que continueu llegint la nostra revista per molts d’anys!

El coordinador

Índex

 

[Veure la versió PDF d'aquest número, amb il·lustracions.]

[Veure altres números de Sota el cel del Puig.]