Sota el cel del Puig, núm. 15

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T18:45:57+01:00
Presentació, índex i articles

 

Presentació

 


La vida és el que has donat.

Georges Seferis

Al llarg d’aquests tres mesos últims, els nostres alumnes  han fet diverses activitats complementaries —sortides, xerrades, audicions musicals, tallers...—, no vam recollir, però, els seus comentaris al número anterior: els recollim en aquest. Volíem aleshores que  aquell tingués un caràcter monogràfic, íntegrament dedicat al tema de la Mediterrània, i el vam presentar a la VII Diada de l’Ensenyament Públic, que es va celebrar l’11 de maig a la Plaça de la Vila, aquest any, l’any de la Guerra contra Irak.

Durant les últimes setmanes de març i les primeres d’abril la guerra dels EE.UU. i dels seus aliats  contra Irak va ocupar les primeres pàgines dels diaris. Seria bo que no oblidéssim algunes de les cruels imatges que vam veure aleshores. Morts, ferits, destrucció, vides trencades... De tot això parlen alguns dels articles que en aquell moment van escriure els nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO que van participar al II Premi de La Vanguardia a l’escola, i dels quals hem pres un grapat per aquest número de la nostra revista.

En aquest número de Sota el cel... hem agrupat els diversos treballs en set  apartats.

A la primera secció, la d’activitats, tenim impressions sobre les dues audicions musicals que hem tingut als últims mesos a la sala d’actes del nostre institut, algunes opinions sobre el crèdit de síntesis que es va desenvolupar a la primera setmana d’abril, comentaris sobre algunes sortides de l’àrea de Tecnologia i d’Educació Física... Hem recollit també diversos  comentaris sobre la visita a l’exposició “Cos i llenguatge”, d’Antoni Tàpies, que va tenir lloc a Can Sisteré, etc.

En el Colomari, hem posat comentaris sobre la Diada de l’Ensenyament, especialment atractiva per als nostres alumnes de 1r d’ESO, que van tenir un paper molt actiu en la parada del Puig.

A les pàgines d’actualitat, no podíem oblidar ni deixar de banda els comentaris sobre la guerra d’Irak, una tragèdia contra la qual s’ha lluitat en quasi totes les ciutats del món, Barcelona i Santa Coloma incloses amb molt de mèrit pel sentit pacifista dels seus habitants...

L’apartat d'opinions té més gran varietat temàtica: hi presentem comentaris sobre mites, modes, successos...

Una de les seccions més habituals d’una revista escolar, Literària, ofereix versos, alguns molt existencials, altres amb un caràcter més polític, i proses (per exemple, la sèrie sobre els meteorits).

Personal ofereix pensaments i aforismes d’alguns dels nostres petits filòsofs sobre la vida, l’amor i la felicitat.

A la darrera secció, dedicada als llibres, com sempre, hi trobareu algunes breus ressenyes i comentaris que poden ser molt útils ara que estem a les portes de vacances.

I, per cert, que l’estiu ens porti moltes lectures, moltes experiències enriquidores i noves forces per continuar fent el Puig dia a dia en un món que sigui més just i solidari.

 

El coordinador

Índex d'articles