Sota el cel del Puig, núm. 10

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T18:46:02+01:00
Revista de l'institut Puig Castellar. Juny de 2002

Presentació

La vida és el que has donat.

Georges Seferis

Si el curs passat vam treure quatre números de la nostra revista, en aquest curs n’hem tret sis. El número 5 va sortir el 15 de novembre i portava un tema central: les conseqüències de l’atemptat contra les Torres Bessones de l’onze de setembre. El número 6 va aparèixer cap al 20 de gener, amb un tema destacat fins i tot a la portada, els dies de Harry Potter al Puig Castellar. Al març, per a la jornada de portes obertes, va sortir el número 7, amb uns ametllers en flors que anunciaven la primavera des de la portada i amb moltes notícies sobre la Setmana de la Solidaritat. A l’abril va sortir el número 8, que va retre un petit homenatge a Gaudí. Els primers dies de maig, per celebrar la Diada de l’Ensenyament, va sortir el número 9, dedicat íntegrament als temes de la Diada (convivència intercultural, immigració, etc.). Ara, per acomiadar el curs, publiquem aquest número 10. Aquestes són les seves seccions.

1. Els fets. A més de comentaris sobre xerrades, tallers, Diada de Sant Jordi al Puig, etc., recollim aquí uns comentaris dels alumnes que van participar al concurs “Fem Matemàtiques 2000”.

2. Colomari. En algunes de les activitats culturals i ciutadanes de Santa Coloma els professors i alumnes del Puig tenen un paper destacat. Donem aquí notícia d’algunes d’aquestes activitats: l’homenatge a Miguel Hernández, a Montserrat Roig, la Diada de l’Ensenyament, etc.

3. Altres pobles, altres cultures. Si el darrer número de la nostra revista es dedicava a qüestions relacionades amb la interculturalitat, aquí en tenim més testimonis, versos i textos que ens recorden estils i tradicions diferents d’allò que és aquí més comú.

4. Correspondència: un espai per a les cartes dels nostres lectors sobre qualsevol tema, en aquest cas sobre els gossos abandonats.

5. Verbàlia. És possible inventar un refranyer nou a partir del tradicional, un refranyer lúdic i amb sentit de l’humor? Els de 1r d’ESO ho han intentat amb resultats molt notables.

6. Literària. Apart d’alguns dels textos premiats al concurs de Sant Jordi, en deixem constància de textos, en vers (el bestiari) i en prosa (els contes de misteri), molts variats.

7. Els llibres. Com ja vam anunciar al número 8, Sant Jordi ens ha portat nous llibres, nous títols i noves recomanacions. Llegint l’últim apartat d’aquesta secció, pensi vostè també: quin llibre recomanaria al seu amic?

Amb aquest número hem complert la nostra tasca d’aquest curs. Ens acomiadem fins al curs vinent amb un repte: continuar la publicació de la nostra revista i millorar la seva presentació i els seus continguts. Amb l’ajut de tothom, alumnes, professors, pares i amics del Puig, això i més és possible. Moltes gràcies.

 

El coordinador

 

Índex