Sota el cel del Puig, núm. 12

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:46:00+02:00
Presentació i índex d'articles

Presentació

La vida és el que has donat.

Georges Seferis

 

Aquest és un número especial de la nostra revista: hem fet alguns canvis formals per tenir més espai per als articles (hem canviat el tipus i la mida de la lletra habitual i hem disposat el text a dues columnes). Malgrat això, l’estil de la revista continua: la divisió en seccions, la varietat dels continguts, l’altíssim nombre de col·laboradors, etc.

Al número anterior recordàvem que a la nostra revista hem tingut sempre un espai per mostrar una mirada solidària envers alguns dels problemes dels necessitats del món; també ara: en trobem no solament als articles d’opinió (vegeu, per exemple, el titulat Hambre), també als d’actualitat: la catàstrofe del Prestige ha despertat els millors sentiments dels nostres alumnes respecte a la població afectada. I esperem que aquests sentiments tinguin continuïtat i es materialitzen d’alguna manera a la propera II Setmana de la Solidaritat, que celebrarem des del 10 al 14 de febrer, de la mateixa manera que també, al llarg de novembre i la primera setmana de desembre es va materialitzar l’ajut a la població saharaui  (vam recollir lots de sucre, arròs, llenties i oli i es van fer arribar als responsables de la campanya)...

Mentre els nostres amics i lectors esperen els comentaris i resultats de la setmana solidària, poden llegir aquest número, que presentem dividit en 10 seccions. Veiem quines són:

A la primera, activitats, es fa la ressenya d’alguns dels fets que han protagonitzat darrerament els nostres alumnes: la participació a les eleccions al Consell Escolar, les visites al Parc Güell aprofitant que encara no s’havia acabat l’any Gaudí, etc.

Opinions recull alguns dels articles que els nostres alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat han escrit per al programa ‘La Vanguardia a l’escola’, de la mateixa manera que el curs passat ho van fer els de 1r d’ESO.

L'actualitat s’encarrega de l’enfonsament del Prestige davant de les costes gallegues i de les seves conseqüències més immediates.

A les relacions humanes ens ocupem de la felicitat, un bé escàs i fugisser que ara sembla preocupar tothom, per la qual cosa es parla de la necessitat d’iniciar programes d’educació emocional a les escoles.

Literària dóna el seu espai a versions actualitzades del conte dels tres porquets i altres exercicis d’invenció i recreació.

La sisena secció està dedicada a la ciència: en aquest cas, recollim una oportuna ressenya d’una conferència sobre coralls a la qual van assistir alumnes de 4t d’ESO a la seu del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Les referències als espectacles les hem repartides entre dues seccions: teatre i cinema. Les sortides per veure representacions teatrals o pel·lícules tenen prou entitat com per merèixer seccions pròpies, com activitats escolars molt diferents d’altres més acadèmiques.

I els passatemps, que presenten dos apartats molt divertits, un primer dedicat a xarades i un segon amb jeroglífics i rodolins sobre motius nadalencs.

El coordinador

 

Índex d'articles