Sota el cel del Puig, núm. 32

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T19:45:47+02:00
Revista de l'Institut Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet, març de 2009

Presentació

 

Com cada any per aquestes dates tornem a publicar un nou número de la nostra revista, el primer d'aquest curs 2009-2010, el curs al qual ha començat al nostre institut com a la resta de centres de secundària de Santa Coloma el Projecte 1x1 (un portàtil per a cada alumne) amb els alumnes de 1r d'ESO. Les seccions que formen aquest número són les següents:

  • Activitats. Recollim aquí comentaris d'algunes activitats realitzades pels alumnes: sortides ja clàssiques (a l'Escola del Mar de Badalona, a Cosmocaixa...), audicions musicals (La família del violí), sessions de teatre (La casa de Bernarda Alba), etc.
  • Any Darwin. Aquest curs que l'agenda dels instituts de Santa Coloma està dedicada a Darwin, hem organitzat una exposició de treballs d'alumnes, de textos, de llibres i d'altres materials relacionats amb l'autor de la teoria de l'evolució per commemorar el 200è aniversari del seu naixement i el 150è de la publicació de L'origen de les espècies. Si l'exposició s'ha de veure per poder gaudir-la, dels treballs que presentem en aquesta secció tothom hi pot aprendre. (Hem d'agrair a la Mercè Romaní i a la Montserrat Vallmitjana, professores ja jubilades, les seves col·laboracions per aquesta secció, així com a tots els professors que ens han passat treballs dels seus alumnes per a l'exposició.)
  • Literària. També aquesta és una secció ja clàssica a la nostra revista. En aquest cas, l'Any Darwin ens ha donat un motiu per escriure descripcions per a un bestiari fantàstic ("Algunas especies que Darwin no llegó a conocer") i narracions protagonitzades per animals ("Otra historia de la evolución").
  • Entrevista. El professor Salvador López ha entrevistat a un antic alumne del Puig, avui reputat lingüista deixeble de Chomsky: "La Primera Guerra mundial de las palabras".

 

Com hi podeu veure, la revista presenta un ventall variat de temes que poden interessar tant als amants de les ciències com als amants de les lletres i, en general, als amants del coneixement. Que us agradi a tots i que tingueu una bona entrada a l'any vinent!

El coordinador

Índex

1. Activitats:

 

2. L'Any Darwin:

 

3. Literària:

 

4. Entrevista


[Versió pdf d'aquest número de la revista].