Sota el cel del Puig, núm. 36

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T19:47:34+02:00
Revista de l'Institut Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet, maig de 2012

Presentació

Aquest és el primer número d'una nova etapa de la nostra revista. Si fem un repàs de tots els números publicats fins ara, tant en paper com a la pàgina web, veurem quina va ser la diferència d'aquesta amb les etapes anteriors.

Primera etapa: des del núm. 1, publicat al desembre de l'any 2000, fins al núm. 21, publicat al maig de 2005. Durant aquesta etapa la revista va ser publicada només en suport paper i, després, es publicaven els textos al web, on encara hi són. El seu coordinador va estar el mateix de la tercera i la quarta etapa.

Segona etapa: des del núm. 22, publicat al desembre de 2005, fins al núm. 26, publicat al curs 2006-2007 (a aquesta etapa pertanyen un primer número 0, de prova, i un número extraordinari dedicat a Richard Stallman). Aquesta etapa es va caracteritzar per tenir un disseny molt acurat i per la publicació en format pdf al web. La responsable d'aquesta etapa era la professora Rosa Fernández (1954-2012), que tant present és a la memòria de tothom.

Tercera etapa: des del núm. 27 (número extraordinari dedicat al concurs Fem Matemàtiques 2007) fins al núm. 35, publicat al maig de 2011. Aquesta etapa tornava a presentar les mateixes seccions que a la primera i presentava dues versions, la de paper i la digital.

Quarta etapa: la que comença amb aquest número 36 i que es caracteritza perquè la revista ha de conviure amb el blog del centre, El blog del Puig, una nova eina d'expressió i comunicació de la gent que forma part de la nostra comunitat educativa. Al blog, tothom, en qualsevol moment, pot enviar comentaris sobre els diferents temes oberts o, si és el cas, pot proposar temes per obrir-ne de nous; d'aquestes intervencions els administradors del blog poden treure els que considerin més apropiats per ser incorporats als materials propis de la revista.

Dit això, hem d'advertir que alguns dels textos publicats a la revista poden haver estat publicats prèviament al bloc, però que no serà el més freqüent. En concret, en aquest número publiquem bàsicament alguns dels textos presentats al concurs de Sant Jordi i que pensem que haurien de tenir més difusió i alguns altres que havien estat publicats prèviament al bloc (les recomanacions de llibres).

El coordinador

Índex

Literària:

 

Articles d'opinió:

 

Llibres recomanats:

[Tots els números de la revista Sota el cel del Puig.]