Sota el cel del Puig, núm. 33

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:45:46+02:00
Revista de l'institut Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet, maig de 2010

Presentació


Aquest proper diumenge, dia 9 de maig de 2010, durant tot el matí, la Plaça de la Vila de la nostra ciutat acull la XIV Diada de l'Ensenyament Públic, aquest any sota el lema “El lleure és educació” (Lleure, oci i esport, per una ciutat educadora, treballem en Xarxa). Coordinada pel Casal del Mestre, aquesta festa —profundament arrelada a Santa Coloma—, és un diàleg obert entre l'educació pública i la ciutadania: l'alumnat de tots els nivells educatius, les famílies, el professorat i totes les persones que tinguin interès en enfortir els vincles entre les escoles i la ciutat són convidades a participar-hi. Des d'aquesta talaia de paper, fem ara una crida a la comunitat del nostre institut i a tots els amics de la nostra revista a compartir amb nosaltres aquesta feliç trobada.


En aquest número (el 33!) de la nostra revista trobareu les següents seccions.

 

  • Activitats. Aquest apartat recull comentaris d'alumnes sobre algunes de les activitats culturals i complementàries realitzades al llarg del 2n trimestre. Com ja és habitual donem diversos comentaris d'una mateixa activitat perquè considerem educatiu que tots els alumnes tinguin possibilitat de dir la seva i  veure-la reflectida en aquesta publicació. Aquí tenim comentaris sobre xerrades fetes a l'hora de tutoria, sobre exposicions organitzades al centre o visites culturals, sobre representacions teatrals, conferències, excursions, recerques, etc.
  • Literària. Quan tanquem aquest número, ja s'ha celebrat el concurs de Sant Jordi; no apleguem, però, de moment, tots els textos premiats perquè la revista es faria massa grossa i preferim deixar-los per al número següent. Publiquem ara, això sí, alguns exercicis d'estil que ens havíem arribat abans, tant en vers com en prosa, i alguns dels textos premiats i anunciem que el proper número donarem la resta de resultats del concurs.
  • Tradicions. Com que la festa de Sant Jordi acostuma a ser cada any un bon moment per reflexionar sobre la necessitat de mantenir i enriquir aquesta tradició, recollim alguns escrits sobre aquesta festa de celebració de la primavera.
  • Assaigs. Recollim tres assaigs d'alumnes de batxillerat: un sobre el canvi climàtic, de punyent actualitat, un altre sobre l'amor, un sentiment de tots els temps i un altre sobre les mares joves.
  • Col·laboracions. Des del terratrèmol d'Haití, qui no porta aquest petit país al seu cor? Com que no hem d'oblidar Haití, incloem aquí un article d'una amiga de la nostra revista sobre les circumstàncies d'aquest país.
  • Llibres. A aquesta secció recollim algunes recomanacions de llibres que, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, van fer alumnes de 2n d'ESO i la recomanació d'una professora.
  • Esports. Presentem aquí unes fotografies d'un dels nostres equips esportius i la promesa de publicar properament fotografies de la resta d'equips.

Que llegiu molt cordialment aquest i els propers números de la revista!

El coordinador

 

 

Índex

Xerrades:

Exposicions:

Teatre:

Conferències:

Excursions:

Recerques: