Sota el cel del Puig, núm. 7

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:46:05+02:00
Revista trimestral de l'IES Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet, març de 2002

Presentació


La vida és el que has donat.
Georges Seferis

Hi ha gent que després de llegir el número anterior de la nostra revista (que va sortir al gener) ens ha demanat si el Harry Potter seguia amb nosaltres: sí, hem dit. Harry Potter és més que un personatge, és un lloc mental dels joves, un espai per a la fantasia, i aleshores no pot morir ni anar-se’n molt lluny, simplement es transforma o es disfressa.

I així, tothom deia que a aquest Carnaval últim, veuríem molts alumnes disfressats de Harry Potter... i de Bush i de Bin Laden. I sí, que n’hi havia gent, disfressada d’aquests personatges, però, afortunadament, la imaginació d’alguns alumnes no té límits, i va haver-hi altres disfresses més originals (vegeu-ho a l’exposició de fotos que hem preparat al vestíbul de la sala d’actes). I després del Carnaval,  va venir la Quaresma. La Quaresma, quina paraula, diran els més joves.

I és que algunes paraules i algunes tradicions es perden, és veritat. Per això, els poetes tenen el deure de conservar les paraules i els professors, el de vigilar i ensenyar el seu sentit. I per això hem organitzat aquest curs, i esperem que per molts anys, la Setmana de la Solidaritat, per recuperar el sentit d’una vella paraula  que serveix per anomenar una dimensió més àmplia de l’ésser humà. I de la solidaritat han escrit els nostres alumnes a la primera i a la segona de les set seccions que componen aquest exemplar de la nostra revista.

La primera, Els fets, és a dir, la descripció d’algunes de les activitats complementàries a les quals han participat els nostres alumnes: la sortida a la pista de patinatge, les xerrades sobre civisme i urbanitat, el festival de 4t, el carnaval, la Setmana de la Solidaritat, etc.

Les reflexions. Arran de la Setmana Solidària, alguns alumnes han reflexionat sobre el sentit d’aquesta paraula. En aquesta secció tenim una selecció d’allò que han escrit.

La vida. “Què és la vida?” Cadascú té una resposta i cada resposta és la conseqüència d’allò que cadascú ha viscut fins ara.

A més de quatre relats de misteri, tenim en Literària una mostra del lapidari que han fet els alumnes de 1r d’ESO.

Una secció nova que no falta quasi mai a una revista escolar, els Anuncis per paraules (anuncis per comprar i vendre, per buscar amics i allò que s’hagi perdut...).

El racó del professor. Com era la Santa Coloma de fa uns anys? Com està canviant? Una professora que coneix molt bé la Santa Coloma d’abans i la d’ara ha donat, mitjançant l’evocació d’una anècdota, una resposta literària a aquestes qüestions.

Els llibres és la secció més constant a la nostra revista; tampoc no podia faltar ara.

En fi, estem preparant el Sant Jordi i la VI Diada de l’Ensenyament Públic a Santa Coloma (5 de maig, a la Plaça de la Vila). La vostra revista es farà ressò d’aquests esdeveniments. Fins aleshores.

El coordinador

Índex d'articles