Sota el cel del Puig, núm. 34

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T19:45:45+02:00
Revista de l'institut Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet, desembre de 2010

Presentació

Continuem (hem arribat al número 34!). Presentem ara, al desembre del 2010, el número 34 de Sota el cel del Puig. Com sempre, una part dels textos d'aquesta revista ja s'havien avançat dins d'aquesta pàgina web, i al mateix temps, acollim aquí textos que no han entrat en la versió en paper per problemes d'espai.

El primer trimestre del curs 2009-2010, en quant a activitats culturals, ha estat marcat pels centenaris dels poetes Miguel Hernández (1910-1942) i Màrius Torres (1910-1942), dos poetes amb vides molt diferents (el primer va treballar de pastor de cabres; el segon va estudiar medecina) que van viure els mateixos anys i van morir tots dos de tuberculosi. A aquest número de la revista hem reflectit alguns dels treballs realitzats sobre la figura de Miguel Hernández i al proper esperem dedicar-li més espai a Màrius Torres.

Les seccions d'aquests número són ja conegudes pels nostres lectors; les presentem molt breuement.

Activitats. Depenent del grup, al llarg del trimestre els nostres alumnes han tingut sessions de teatre, audicions musicals, conferències, xerrades, sortides, visites culturals, etc. D'algunes d'aquestes activitats, per diferents raons, no n'hem recollit comentaris; d'altres, en teniu aquí una petita mostra. Com sempre, preferim donar d'una mateixa activitat més d'una impressió perquè es puguin contrastar opinions diferents.

Opinions. Aquesta secció la formen dos textos on els alumnes de 4t A i 4t B han recollit les seves reflexions sobre el què són els valors i altres dos articles, un sobre el genocidi armeni, tan desconegut encara, i un altra sobre el conflicte d'identitats que freqüentment tenen els immigrants.

Dossier. A aquest apart hem agrupat els textos relacionats amb el poeta Miguel Hernández: la conferència del professor Josep Mercadé, opinions d'alumnes i professors, una carta adreçada al President del Govern sobre la comdena del poeta, versions d'un conte que Miguel Hernández va deixar sense acabar, etc.

Literària. Anticipem aquí amb un article l'homenatge que li farem al poeta Màrius Torres al proper número de la revista.

Entrevistes. Recollim dues entrevistes realitzades arran de la presentació de l'Escola d'Atletisme Jaume López de Egea al nostre institut: una amb el propi fundador de l'Escola, Jaume López de Egea, i una altra amb l'Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que va participar a l'esmentada presentació amb unes paraules d'estímul i felicitació per la iniciativa.

Exercicis d'estil. Recollim variacions sobre contes de Julio Cortázar (Historias de cronopios y famas) i altres històries.

Esports. Amb motiu d'haver inaugurat les pistes esportives, va haver-hi un partit de professores i alumnes del qual us fem cinc cèntims. També us donem els resultats d'alguns dels nostres alumnes participants al Cros Antoni Amorós.

I de moment, res més, que tingueu bones vacances de Nadal.

El coordinador

Activitats:


Opinions: