I tu, què hi prens? (Oci feliç)
per Institut Puig Castellar
—
darrera modificació
2020-04-24T19:22:32+01:00
Comentaris d'alumnes d'una obra de teatre
Opinen els alumnes de 1r d'ESO
- L’altre dia (16 de gener de 2003) van vindre quatre nois a fer una obra de teatre. Vam baixar al saló d’actes tots els grups d’ESO i els de primer de batxillerat. L’obra explicava el problema de les drogues, el tabac, l’alcoholisme... Però ho explicava fent comèdia. Jo, hi havia coses que no les entenia bé, perquè els nois eren de Tarragona i parlaven el català diferent. Van explicar un cas que un noi, en una discoteca, només bevia i s’emborratxava i després, una noia i ell, agafaven la moto i com que estaven borratxos, tenien un accident i la noia moria i el noi quedava molt malament. Un altre cas va ser d’un matrimoni, que havien de firmar un contracte i estaven en un restaurant, però van anar bevent i bevent vi i poc a poc, es van anar emborratxant i el senyor del contracte els va estafar. Van fer algun cas més sobre les drogues. A mi em va agradar i jo crec que està bé que facin aquestes obres, però fent obres no canviaran la manera de pensar dels joves ni les seves diversions ni les seves accions.
Cèlia Arroyo Gallego (1r d’ESO, B)
- L’obra de teatre que es va fer a la sala d’actes de l’institut el 16 de gener, tractava sobre les drogues i l’alcohol. Quatre personatges, tres nois i una noia, representaven les conseqüències que té prendre drogues i alcohol. La primera escena es centrava en una discoteca on un noi estava bevent begudes alcohòliques. Després va venir la germana del cambrer i es van posar a beure tots dos junts. Tot seguit, es van posar a fumar i a ballar. Van sortir de la discoteca, el noi va agafar la moto i la noia va pujar amb ell. Com el noi, el conductor, anava begut, van sortir de la discoteca i van tenir un accident, on ella va morir a l’acte. A la segona escena, hi havia una parella i un home. Estaven en un restaurant sopant els tres i parlant d’un contracte. L’home va demanar que portessin el vi més car que tinguessin, després el xampany més car. Fins que els vells es van acabar emborratxant-se i l’home va treure el contracte els hi va fer firmar. Ells no entenien el que posava, degut a l’efecte de l’alcohol. Finalment, l’home va aconseguir que firmessin i, com a conseqüència, els dos vells es van arruïnar; ella va caure en una forta depressió i es va morir; el seu marit es va quedar cec. L’home es va fer ric i va comprar moltes empreses importants. Aquesta obra estava molt bé representada i els personatges caracteritzaven els seus papers també molt bé.
Irene Martínez González (1r d’ESO, B)
- L’obra de teatre em va agradar moltíssim. Tractava de drogues, cigarrets i alcohol. Els actors ho van fer molt bé. Per començar, va sortir un dels actors i va dir que quan tenia uns 8 o 9 anys, en la primera comunió del seu cosí, va fumar un cigarret i va beure una mica d’alcohol. Després va sortir un altre actor que anava vestit de vellet que es va explicar que quan era més jove va prendre porros i coses així. A continuació una actriu va sortir a explicar una història. Va explicar que un noi i una noia estaven en una discoteca ballant. Primer estaven bé, però després, amb l’alcohol i els cigarrets, van estavellar-se amb el cotxe. I l’última història eren homes de negocis i la dona d’un d’ells que parlaven en un un restaurant. El cambrer els va portar una ampolla de vi i van començar a emborratxar-se. Llavors l’home de negocis, va dir-li a l’altre que firmés un contracte per a no sé què. I com que estava borratxo, el va firmar. Quan van sortir del restaurant, van acabar ferits. Al final de l’obra sortien tots els actors i van beure Oci Feliç! Es van sentir molt a gust tots els quatre actors. Llavors jo vaig pensar que l’oci feliç era com una espècie de droga. Jo crec que sense alcohol, drogues i cigarrets, viuríem molt millor.
Sergio Toral Juan (1r d’ESO, B)
Opinen els de 3r
- El pasado 16 de enero vino al instituto un grupo de actores a representar una obra de teatro que trataba sobre las drogas y el alcohol. Iban vestidos de camareros y representaban diferentes escenas. En la primera, cada personaje contaba la primera vez que fumó o bebió. En la segunda hablaban de la historia de unos chavales que habían ido a la discoteca y empezaron a beber, al salir cogieron la moto y, como iban tan bebidos, se mataron. La obra quería hacernos entender que las drogas y el alcohol pueden matar y que porque bebas o fumes no te lo vas a pasar mejor.
Sonia Botias Muñoz (3º de ESO, C)
- El pasado jueves, día 16 de enero, bajamos a la sala de actos con motivo de una representación teatral, Oci feliç. La obra, hablada en catalán, representaba la vida de unos jóvenes adolescentes. A mí me pareció bien, pero un poco aburrida; además, el sonido no era muy bueno, por la falta de micrófonos. Tampoco me gustó que hicieran mucha publicidad de una bebida refrescante. La obra tenía cuatro actos, y en cada uno se representaba una historia diferente. A mí esta representación me pareció bien, porque era una obra bastante educativa.
Mireia Sánchez Guardia (3º de ESO, C)
- La obra de teatro que vimos el pasado jueves, día 16 de enero, en el salón de actos, trataba de cuatro personajes que nos explicaban los efectos del alcohol y de las drogas, y de los accidentes que provocan cuando se toman drogas junto con alcohol. Una de las escenas representaba que, una noche, en un bar, un chaval bebía alcohol con una chavala, hermana de uno de los camareros. Cuando se cansaron de estar allí, cogieron el coche y tuvieron un accidente en que murieron los dos en el acto. La obra intentaba explicar que para divertirse no hay que beber ni fumar.
Mª del Mar Campaña Martín (3º C)
Opinen els de 4t
- Em va semblar molt entretinguda. Eren tres nois i una noia que parlaven del tabac, la droga i el alcohol. Va estar molt bé, actuaven amb molta seguretat, i a la vegada aprenies. Va ser molt educativa. [Lorena Medrán, 4t A]
- M’agrada que hi hagi gent que es preocupa pels joves i ens previnguin dels perills que té la joventut. Clar, si un vol patir-los o no. Potser aquest tipus d’actes van bé per algunes persones, però per altres no. En el moment que ho veiem ens fa pena i diem que nosaltres no ho farem, però quan nosaltres estem en alguna situació semblant a les que els van mostrar, ja veurem el què farem. [Marisol Carbajo Gervás, 4t A]
- Vam anar a la sala d’actes el dia... per veure una obra de teatre sobre drogadicció. Els actors van representar una historia de gent que bevia i sobre els perills de beure (és molt perillós beure molt), i també anunciaven una beguda energètica (amb això volien dir que hi ha begudes no alcohòliques que poden ser molt bones), OCI FELIÇ! [Raúl Santos Moreno, 4t A]
- L’obra va estar bé. Tractava temes que ens interessen, informant-nos sobre els perills per l’excés de consum i sobre el què s’ha de fer en cas de sobredosis de qualsevol tipus de droga. Les drogues tenen un perill no sols per la salut, també pel que pot passar en els estats de embriaguesa o sota els efectes de les drogues, quan no se n’és conscient del que es fa. Potser sobraven algunes escenes que no tenien gaire a veure ni tenien gaire sentit. [Xavier Brugada, 4t A]
[Aquests comentaris van estar publicats a la revista Sota el cel del Puig, núm. 13, març de 2003.]