Internet: un espai per a l'intercanvi i la difusió de l'educació emocional

per Francisco Gallardo darrera modificació 2020-04-24T19:18:39+01:00
Fitxes d'activitats

Internet: un espai per a l'intercanvi i la difusió de l'educació emocional

Xavier Gordillo

Vilanova i la Geltrú

 

Des del moment que em vaig assabentar de la convocatòria d’aquestes Jornades em vaig plantejar que volia participar-hi. Porto temps en la docència i tinc moltes experiències a compartir relacionades amb l’educació emocional. Tanmateix he pensat que era més interessant fer alguna aportació sobre la xarxa de suport que es comenta en els textos de presentació.

Crec que seria interessant acordar conjuntament una “Fitxa d’Activitat” comuna que permetés reunir totes les experiències, presentar-les i difondre-les a través d’una publicació escrita o a través d’Internet. L’annex 1 és una proposta que voldria discutir en les Jornades.

Estic molt d’acord en què l’educació emocional es basa en la capacitat d’identificar les emocions pròpies, és el primer pas per regular-les i expressar-les. Per a mi ha estat un dels reptes i de les capacitats més enriquidores en la millora de la meves relacions interpersonals i per tant en la meva tasca com a docent. Molt sovint em costa saber què sento, m’enganyo, m’evadeixo i crec que és una capacitat o una aptitud que cal exercitar sovint. És evident que si volem educar les emocions hem d’autoeducar-nos contínuament.

L’annex 2 és una proposta de “Fitxa personal de seguiment de l’activitat” que pot ajudar a no perdre el contacte amb les nostres emocions i, per tant, a millorar el plantejament de l’activitat i, el que és més important, a millorar la qualitat de la nostra presència davant dels alumnes.

He comprovat que el mètode grups de yahoo és útil per intercanviar i compartir experiències, i proposo crear-ne un lligat a la xarxa de suport que es proposa en els escrits inicials de les Jornades. Un nom possible es: “Educació emocional: Intercanvi i difusió d’experiències”. Faig públic el meu e-mail per a tota la gent interessada en formar part d’aquest grup yahoo, perquè m’enviï el seu e-mail i pugui rebre la invitació corresponent a formar-ne part. El meu e-mail és: fgordillo@uoc.edu.

Xavier Gordillo

Vilanova i la Geltrú, 2 / març / 2004

Annex 1: FITXA DE L’ACTIVITAT

 

Nom de l’Activitat:

 

Autor:

Escola i Població:.

 

E-mail:

Grup i edats:

Objectius de l’activitat:

 

 

Descripció:

 

 

 

Valoració:

 

 

 

Imatges:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annex 2: FITXA PERSONAL DE SEGUIMENT DE L’ACTIVITAT

 

Nom de l’Activitat:

Grup i edats:

Objectius de l’activitat

 

 

 

Dia de realització de l’activitat:

Què sentia jo durant l’activitat?

 

 

 

Què sento ara mentre ho escric?

 

 

 

 

[Tornar a la pàgina principal d'aquesta secció.]