Les tendències de la moda

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T19:22:36+01:00
Comentari sobre passarel·les i modes

Les tendències de la moda


Hi ha dos importants esdeveniments de moda a Espanya: a Madrid, la passarel·la Cibeles i a Barcelona, la passarel·la Gaudí. La moda és cada vegada més alegre. En les col·leccions de primavera-estiu apareixen colors alegres i molt intensos i formes molt divertides i originals. Les sabates tenen formes diferents, com de punta quadrada, i de talons altíssims, o bé de taló baix, i fins i tot sabates amb sola plana, completament plana. En la col·lecció de tardor-hivern han posat fins i tot colors en la seva gama més intensa. Tant les col·leccions de primavera-estiu com les de tardor-hivern, porten complements, com ara bolsos amb una nansa, bufandes a base de figures geomètriques... En les col·leccions de primavera-estiu es porten uns escots impressionants, n’hi ha de diverses formes: rodons, quadrats, paraula d’honor, escot de vaixell, tenen noms molt il·lustratius.

En canvi en la moda nupcial, el color per excel·lència és el color marfil, encara que hi hagi en color verd clar, rosa clar, el color blanc no es porta massa en vestits de núvia.

La llargada dels abrics i dels vestits de festa és com s’acostuma, llargs per sota el turmell. Hi ha varietat de modes i d’estils, tants com dissenyadors hi ha al panorama de la moda espanyola.

En fi, les tendències de la moda tant en les col·leccions primavera-estiu com les de tardor-hivern són alegres i sofisticades.

    Yvette Asensio Lagos (2n d’ESO)

[Aquest comentari va estar publicat a la revista Sota el cel del Puig, núm. 5, novembre de 2005.]