Són només els homes masclistes?

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-04-24T20:22:36+02:00
Reflexió sobre conductes humanes

Són només els homes els masclistes?

 

Molt sovint, sento noies i dones queixar-se perquè vivim en una societat masclista i que encara ens queda molt per aconseguir arribar a la igualtat. Llavors penso, no són les dones més masclistes que molts homes? En efecte, no és estrany escoltar noies o dones insultar altres dones per mantenir relacions amb molts homes.

 

 

Per començar, crec que cadascú és lliure d'anar-se'n al llit amb qui vulgui, però, de tota manera, qui no pensa així, igual que censura la conducta d'aquestes dones hauria de censurar la dels homes que fan el mateix. No m'ho invento, he sentit moltes dones dir:

 

“aquesta és una fresca”, en un to despectiu, però a l'hora de referir-se a un home dir: és molt “ligón”, amb un to d'admiració. Volem una societat igualitària, per què no utilitzem el mateix barem a l'hora de criticar homes i dones?

 

 

La nostra societat no podrà avançar gens mentre que no siguem la majoria de les dones les que deixem de ser unes masclistes. Tirem pedres sobre la nostra teulada i això només ens perjudica a nosaltres mateixes. Ja en tenim prou que hi ha hagi alguns homes (per desgràcia molts) que es creguin superiors, com per permetre'ns el luxe de ser nosaltres les que jutgem la conducta de les dones que fan el que volen amb la seva vida. Dones del món, obrim la nostra ment.

 

 

 

 

Yaiza Barrientos Solera (201)

 

[Aquest text va estar publicat al número 35 de la revista Sota el cel del Puig, maig de 2011.]