Pepi, la mascota holandesa

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-04-24T20:22:48+02:00
Accèssit de narrativa en català, modalitat 1r cicle d'ESO, al concurs Sant Jordi 2012

Aquesta història és de fa molts i molts anys. La protagonista és una vaca holandesa que es deia Pepi i vivia a una granja a prop d'Amersfoort. Era una vaca normal, com qualsevol altra, però tenia una cosa especial. Li encantava el futbol. Li encantava veure els partis de la seva selecció, la selecció holandesa. Veia tots els partits per la finestra del menjador. El seu amo seia davant el televisor sense saber que la seva vca l'acompanyava en la seva afició. Mai s'ho hagués pensat que la seva vaca, Pepi, fos una vaca futbolera.

Va arribar un dia que l'amo es va comprar una televisió nova, molt més gran, i la va posar a la sala d'estar del primer pis, on la vaca Pepi no podia veure-la. Ara la Pepi no podia veure els partits i estava molt trista. Ja no produïa llet, no menjava, no dormia, estava tot el dia a un racó sense moure's.

Uns dies després, l'amo es va començar a preocupar. Li va portar una capsa amb les joguines, i va sortir una pilota de futbol, llavors, a la Pepi se li van obrir els ulls com dos plats i va anar corrents a jugar amb la pilota. Llavors l'amo va descobrir el que passava. Va tornar la televisió al seu lloc i tots els dies que hi havia partit, s'ajuntaven per veure'l amb  crispetes. La Pepi i l'amo feien salts d'alegria quan marcava la selecció holandesa. L'amo va tenir una idea. Va posar una càmera oculta i va gravar a la Pepi quan veia el partit. Va enviar el vídeo a la selecció i uns dies més tard, van escollir la Pepi com a mascota de la selecció. El següent mundial els holandesos es van proclamar capions del món.

Sara Gàllego

(1r B)

[Aquest text va estar publicat al núm. 36 de la revista Sota el cel del Puig, maig de 2012.]